myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Vyprážané zemiakové guľôčky s topeným syrom Lipánek, kukuricou a krémovým dipom

90 minút

náročnosť:

Prehľad receptov

Vyprážané zemiakové guľôčky s topeným syrom Lipánek, kukuricou a krémovým dipom

Ingrediencie (2 porcie)

Na guľôčky:

  • 1 balenie topeného syra Lipánek
  • 4 väčšie zemiaky
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
  • 3 vetvičky tymiánu (otrhané lístky)
  • 2 lyžice sterilizovanej kukurice
  • 1 hrsť nasekanej pažítky (časť nechať na ozdobu)
  • štipka muškátového orieška
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
  • hladká múka, vajce s čerstvým Jihočeským mliekom a strúhanka na obalenie
  • olej na vyprážanie

Na dip:

  • 2 lyžice Juhočeského žervé
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • štipka práškového cukru
  • soľ
  • čierne korenie podľa chuti
     

Návod na prípravu

Zemiaky olúpeme a uvaríme do mäkka v osolenej vode. Po vychladnutí ich nastrúhame nahrubo a zmiešame v mise s topeným syrom Lipánek, provensálskymi bylinkami, cesnakom, lístkami tymiánu, kukuricou, pažítkou, muškátovým orieškom, soľou a čiernym korením.
Zo zmesi tvarujeme menšie guľôčky uložíme ich na 30 minút do chladničky, aby sa spevnili. Potom ich dvakrát obalíme v trojobale – najprv v múke, potom vo vajci rozšľahanom s trochou čerstvého Juhočeského mlieka, a nakoniec v strúhanke. Obalené guľôčky necháme ešte 10 minút odpočívať v chladničke. V hlbšej panvici rozohrejeme olej a guľôčky vyprážame do zlatista zo všetkých strán. Po vybratí ich necháme odkvapkať na papierovej utierke. Na dip zmiešame Juhočeské žervé s majonézou, kečupom, citrónovou šťavou, štipkou cukru, soľou a čiernym korením. Podľa chuti môžeme pridať aj trochu pažítky. Guľôčky podávame teplé, s pripraveným dipom a posypané čerstvou pažítkou.
 

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk