myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Frittata

Frittata

Ingrediencie (2 porcie)

  • Lipánek Zlaťáček
  • 50 g slaniny
  • 1 lyžica Jihočeského masla
  • 1 jarná cibuľka
  • ½ cukety
  • 100 g cherry paradajok
  • 5–6 vajec
  • 50 ml Jihočeské smotany
     

Návod na prípravu

Na panvici rozohrejeme lyžicu masla a pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Necháme ju mierne vyškvariť, aby bola chrumkavá. Potom pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, krátko ju orestujeme a prisypeme na tenké plátky nakrájanú cuketu. Restujeme asi 3–4 minúty, kým nezačne mäknúť.


Pridáme prekrojené cherry paradajky a premiešame. Medzitým si v miske rozšľaháme vajcia (5–6 kusov podľa veľkosti), prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a všetko dôkladne premiešame.


Vaječnú zmes nalejeme na zeleninu so slaninou a necháme krátko zatiahnuť na strednom plameni bez miešania. Akonáhle spodná časť spevnie, pridáme nahrubo nakrájaný syr Lipánek Zlaťáček a preložíme panvicu do rúry vyhriatej na 200 stupňov, prípadne priklopíme pokličkou a necháme frittatu dôjsť, kým nie je pevná i na povrchu.

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk