Pizza fritta s pórkom, Jihočeským žervé a Jihočeskou nivou 45%
Ingrediencie (2 porcie)
- 2 balenia Jihočeské nivy 45%
- 370 g hladkej múky
- 240 ml vody
- 1,5 lyžičky sušeného droždia
- 1 lyžička cukru
- ½ lyžičky soli
- 2 póry
- 1 hrsť vlašských orechov
- 2 balenia Jihočeského žervé
- 1 hrsť pažítky
- 1 lyžica olivového oleja
- olej na vyprážanie
Návod na prípravu
V mise vymiešame cesto na pizzu z hladkej múky, vody, sušeného droždia, cukru a soli. Necháme kysnúť cca 1,5–2 hodiny. Pór nakrájame na kolieska a orestujeme na olivovom oleji. Dochutíme soľou a čiernym korením. Vlašské orechy orestujeme na suchej panvici. Jihočeské žervé zmiešame s najemno nakrájanou pažítkou, soľou a čiernym korením. Cesto rozdelíme na 6 častí a necháme kysnúť ešte cca pol hodiny. Z cesta vytvarujeme pizzu a vypražíme ju v oleji dozlatista. Potom každú placku potrieme Jihočeským žervé, pridáme pór, vlašské orechy a posypeme Jihočeskou nivou 45%.
Podobné recepty

Čokoládové pusinky s kakaovým krémom a ovocím
Ingrediencie (8 porcií) Bielkové pusinky: 3 bielky 150 g kryštálového cukru 1 lyžica kukuričného škrobu 1 lyžička kakaa Krém: 2× Lipánek čokoládová nátierka 200 ml Juhočeskej smotany Ovoce na ozdobenie

Plnený wrap s plátkovým syrom Lipánek
Ingrediencie (1 porcia) 1 veľká tortilla 1 lyžica Juhočeského nátierkového 2 plátky šunky 2 plátky syra Lipánek listy špenátu pár koliesok uhorky nakrájané cherry paradajky soľ a čierne korenie podľa chuti zelenina na ozdobeníie (olivy, šalát, uhorky, papriky apod.)

Taštičky z toastového chleba plnené tradičným Lipánkom s ovocím a ovocným dipom
Ingrediencie (2 porcie) 2 tradičné Lipánky hrsť čučoriedok hrsť malín 12 plátkov toastového chleba 1 lyžica medu 1 lyžička citrónovej šťavy kôra z polovice citróna 1 lyžička vanilkovej pasty strúhanka, múka a vajce s čerstvým Juhočeským mliekom na obaľovanie olej na vyprážanie práškový cukor na posypanie čerstvá mäta na ozdobu

Jahodovo‑rebarborová bublanina s jahodovým mliečkom Lipánek
Ingrediencie (4 porcie) 150 g cukru štipka soli 3 vajcia 60 g oleja 1 jahodové mliečko Lipánek 400 g polohrubej múky kypriaci prášok 1 lyžička vanilkovej pasty kôra z jedného citróna cca 300 g jahôd 1 stopka rebarbory (čerstvej alebo mrazenej) práškový cukor na posypanie a na rebarboru múka a Juhočeské maslo na potretie formy

Grilovaný šalát little gem s hroznom, Juhočeskou nivou a lieskovými orechami
Ingrediencie (2 porcie) 2 menšie šaláty little gem 100 g Juhočeskej nivy 60% 50 g lieskových orechov hrsť bobúľ červeného hrozna ½ kyslého jablka (napr. granny smith) 3 lyžice olivového oleja 1 lyžička medu 1 lyžička horčice šťava z ½ citróna soľ, čierne korenie

Raňajková zemiaková placka so Syrom na panvicu, avokádom, slaninou a bylinkovým tvarohom
Ingrediencie (2 porcie) 2 balenia Syra na panvicu 3–4 zemiaky 3 vajcia štipka rasce štipka majoránu 1 strúčik cesnaku 50 g hrubej múky 1 lyžica Juhočeského čerstvého plnotučného mlieka plátky slaniny 1 avokádo 3 lyžice Juhočeského tvarohu hrsť nasekanej pažítky hrsť nasekaného petržlena 1 lyžica Juhočeského masla 1 lyžička slnečnicového oleja soľ čierne korenie 2 lyžice octu

Frittata
Ingrediencie (2 porcie) Lipánek Zlaťáček 50 g slaniny 1 lyžica Jihočeského masla 1 jarná cibuľka ½ cukety 100 g cherry paradajok 5–6 vajec 50 ml Jihočeské smotany

Cuketovo-syrové vafle s bylinkovým dipom
Ingrediencie (2 porcie): 130 g cukety 220 g hladkej múky ½ kypriaceho prášku 1 Jihočeská zakysaná smotana 1 vajce 100 ml Jihočeského mlieka 1 Lipánek plátky 30 % čerstvé bylinky soľ, čierne korenie Na dip: 1 Jihočeská zakysaná smotana čerstvé obľúbené bylinky 1 lyžica citrónovej šťavy soľ, čierne korenie
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...