myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Portobello burger s Jihočeskou nivou

30 minút

náročnosť:

Prehľad receptov

Portobello burger s Jihočeskou nivou

Ingrediencie (4 porcie)

  • 1 Jihočeská niva 60 %
  • 4 hamburgerové žemle
  • 4 šampiňóny portobello
  • 1 PL olivového oleja
  • šalát
  • paradajky
  • 2 cibule
  • 1 polievková lyžica Jihočeského másla
  • 1 polievková lyžica trstinového cukru
  • 3 lyžice majonézy
  • 1 polievková lyžica kečupu
  • 2 kyslé uhorky
  • ½ mletej papriky
  • soľ, korenie
     

Návod na prípravu

Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na masle dozlatista. K cibuli pridáme cukor a za stáleho miešania ho necháme skaramelizovať. Cibuľu necháme vychladnúť.
Huby očistíme, odrežeme nožičku, pokvapkáme olivovým olejom a hojne posypeme Jihočeskou nivou. Dáme ich piecť do predhriatej rúry na 190 stupňov približne na 15 minút.
Pred dopečením šampiňónov si pripravíme dip z majonézy, kečupu, sušenej papriky a nadrobno nakrájaných uhoriek. Dochutíme soľou a korením.
Hamburgerové žemle pozdĺžne rozrežeme a opečieme ich zvnútra na panvici. Na spodnú žemľu položte pripravený dip, šalát, paradajku, pečené portobello s Jihočeskou nivou, karamelizovanú cibuľu a prikryte vrchnou žemľou.
 

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk