myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Tortilla s údeným Syrom na panvicu

Tortilla s údeným Syrom na panvicu

Ingrediencie:

4 tortilly
2× Syr na panvicu udený
3 paradajky
1 plechovka čiernej fazule
2 malé strúčiky cesnaku
1 PL olivového oleja
citrón
1 Jihočeská zakysaná smotana
hrsť čerstvých byliniek
soľ, korenie

Návod na prípravu

Najprv si pripravte fazuľu. Na oleji na miernom ohni asi 2 minúty opekajte nasekaný cesnak. Potom pridajte nadrobno nakrájané paradajky a restujte ďalšiu minútu. Nakoniec pridajte vyprážané fazule a lyžicu citrónovej šťavy. Fazuľu môžete počas miešania zľahka podrviť. Ak chcete ušetriť čas, fazuľu jednoducho sceďte a použite ju priamo z plechovky.

Kyslú smotanu zmiešajte s nasekanými bylinkami, štipkou soli a korenia. Paradajky nakrájajte na plátky.

Syr opečieme z oboch strán na panvici s nepriľnavým povrchom.

Tortillu rozrežte od stredu k okraju a rozdeľte ju na štyri pomyselné časti. Hneď za nakrájanú časť vložte kyslú smotanu. Na druhú štvrtinu panvice položte fazuľu, paradajky a Syr na panvicu. Tortillu po jednej urovnajte na pripravené štvrtiny tak, aby vznikol trojuholník. Zapečte ju v toastovači, na grile alebo na panvici a podávajte.

V tortille môžete použiť ľubovoľnú kombináciu, napríklad slaninu, trhané mäso, papriku, rukolu alebo bazalkové pesto.

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk