myslíme na príroduStáhnout katalog
Madeta.cz

Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami

20 minút + 4–5 hodín tuhnutí

náročnosť:

Prehľad receptov

Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami

Ingrediencie (4 porcie)

  • 2 tvarohové Lipánky
  • 400 ml čerstvej Jihočeské smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • 10 g želatíny
  • 1 balenie mrazených jahôd
  • hrsť čerstvých jahôd
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • citrónová kôra na ozdobu
  • mäta na ozdobu
     

Návod na prípravu

Želatínu namočíme do studenej vody podľa návodu. Čerstvú Jihočeskou2 tvarohové Lipánky
400 ml čerstvej Juhočeskej smotany na šľahanie
100 g práškového cukru
10 g želatíny
1 balenie mrazených jahôd
hrsť čerstvých jahôd
1 lyžička citrónovej šťavy
citrónová kôra na ozdobu
mäta na ozdobu
 smotanu ohrejeme so 60 g práškového cukru na teplotu približne 70 °C. Pridáme napučanú želatínu, dobre ju rozmiešame, a potom vmiešame tvarohového Lipánka. Všetko rozmixujeme do hladkej zmesi. Zmes nalejeme do formičiek a dáme chladiť na aspoň 4–5 hodín, až kým panna cotta nestuhne. Mrazené jahody povaríme s citrónovou šťavou a zvyšným cukrom približne 10 minút, necháme vychladnúť. Panna cottu vyklopíme na tanier a ozdobíme jahodovým rozvarom, čerstvými jahodami, mätou a citrónovou kôrou.

Podobné recepty

na prehĺad receptov...

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

0
myslíme na príroduStáhnout katalog

logo Facebooklogo Instagramlogo Youtubelogo Tiktok

cscsenensksk