Trdelník s Lipánkom Tradičným
Máte chuť na trdelník, ale nechcete kvôli tomu čakať na adventné trhy alebo hľadať stánok, kde by ho mohli mať? Urobte si ho doma! Nepotrebujete na to ani žiadne zvláštne náčinie.
Ingredience
Cesto:
- 500 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 80 g Juhočeského masla
- 3 lyžice práškového cukru
- 250 ml Juhočeského mlieka
- 42 g droždia
Na náplň a potrenie:
- 2 balenia Lipánka tradičného
- 5 lyžíc škoricového cukru
- olej na potrenie
Návod na prípravu
Droždie premiešame s lyžicou vlažného mlieka so štipkou cukru. Necháme vzísť kvások. Zo zvyšných surovín a kvásku vypracujeme mäkké cesto, ktoré necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť. Z cesta vyvaľkáme tenkú placku, narežeme na pásky a obtáčame nimi formu na trubičky či poháre na zaváranie. Trdelník pomažeme vajíčkom či olejom a obalíme v škoricovom cukre. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 8 minút. Po upečení zložíme z formičiek a zvnútra potrieme Lipánkom tradičným.
Podobné recepty

Jahodové mliečne lievance
Ingrediencie (12 porcií): 250 ml sladkého jahodového mliečka Lipánek 200 g hladkej múky 1 vajce 1 lyžica cukru 1 prášok do pečiva štipka soli Jihočeské maslo na vyprážanie čerstvé ovocie na ozdobu

Zebra torta s Lipánkem
Ingrediencie (8 porcií): 2× Lipánky tvarohové 150 g Jihočeského masla 150 g cukru 3 vajcia 120 ml Jihočeského mlieka 250 g polohrubej múky 1 kypriaci prášok do pečiva 2 lyžice kakaa štipka soli

Panna cotta s tvarohovým Lipánkem a jahodami
Ingrediencie (4 porcie) 2 tvarohové Lipánky 400 ml čerstvej Jihočeské smotany na šľahanie 100 g práškového cukru 10 g želatíny 1 balenie mrazených jahôd hrsť čerstvých jahôd 1 lyžička citrónovej šťavy citrónová kôra na ozdobu mäta na ozdobu

Vanilkové lievančeky s rozvarom z lesného ovocia
Ingrediencie (4 porcie): 200 g hladkej múky 8 g prášku do pečiva 230 g Juhočeského mlieka 2 lyžice vanilkovej nátierky Lipánek 50 g rozpusteného Juhočeského masla 1 vajce 1 vanilkový cukor 2 lyžice kryštálového cukru Ovocný rozvar: 150 g mrazeného lesného ovocia 1 lyžička kukuričného škrobu 2 lyžice cukru (alebo podľa chuti) Lipánek vanilková nátierka na natrenie lievancov

Vanilkový krém s čokoládovou polevou a karamelizovanými orechmi
Ingrediencie (4 porcie) 2 ks Lipánka vanilkového 140 g Juhočeskej smotany 2 lyžice práškového cukru (alebo podľa chuti) piškóty 2 jablká ½ lyžičky škorice Na čokoládovú polevu: 100 g horkej čokolády 50 ml Juhočeskej smotany Na karamelizované orechy: 50 g kryštálového cukru 1 lyžica Juhočeského masla 100 g orechov

Mini cheesecake s tvarohovým Lipánkem
Ingrediencie (4 porcie) 120 g sušienok (Lotus, BeBe apod.) bielok z 2 vajíčok 180 g tvarohového Lipánka 2 lyžice Juhočeskej zakysanej smotany 2 lyžice medu 2 lyžice strúhaného kokosu 1 lyžica kukuričného škrobu ½ tabuľky bielej čokolády na ozdobu ovocie a mäta na ozdobu

Vianočné slané sušienky s Juhočeskou nivou 60 %, vlašskými orechmi a bylinkami
Ingrediencie 150 g Juhočeského masla 110 g Juhočeskej nivy 60 % 2 vajcia + 1 na potretie 250 g hladkej múky 10 g cukru rozmarín + tymián 1 lyžička prášku do pečiva štipka sušenej cibule ½ lyžičky drvenej rasce čerstvo namleté čierne korenie štipka soli vlašské orechy na posypanie

Piškótové rezy s krémom z tvarohového Lipánka
Ingrediencie Piškóta: 120 g Juhočeského masla + na vymazanie formy 200 g cukru 200 g hladkej múky + na vysypanie formy soľ 13 g kypriaceho prášku 4 vajcia 80 ml oleja 70 ml čerstvého plnotučného Juhočeského mlieka 5 g vanilkovej pasty Sirup: 150 g cukru 100 g vody Krém: 200 ml čerstvej Juhočeskej smotany 1 balenie tvarohového Lipánka 50 g roztlačených čučoriedok 10 g práškového cukru
Kto sme?
Sme najväčším spracovateľom mlieka v Českej republike s tradíciou od roku 1837, so sídlom v malebnej krajine južných Čiech.
VIAC O MADETĚ...
Čo vyrábame?
V našom portfóliu nájdete takmer 200 poctivých produktov z juhočeského mlieka. Tvarohy, syry, jogurty a rad ďalších.
PRODUKTY OD MADETY...
Kde nás kúpite?
KDE KÚPIT VÝROBKY OD MADETY...